Hotely, reštaurácie a kuchyne

Pripravujete jedlá alebo pokrmy vo vašej reštaurácii, kaviarni, bufete či jedálni? Skladujete polotovary alebo potraviny?

Zákon o potravinách č. 152/1995, ktorý o skladovaní potravín hovorí, že ak skladujete potraviny alebo zložky na ich výrobu, musíte dodržiavať podmienky určené Nariadením EP č. 852/2004 o hygiene potravín a zároveň musíte:

V žiadnom prípade nie svojpomocne, ale je potrebné mať zabezpečenú oprávnenú osobu na výkon DDD činnosti s platnými osvedčeniami na prácu!!! Čo znamená DDD činnosť ?

Plán a spôsob vykonávania deratizácie
Deratizácia je komplex opatrení k ničeniu hlodavcov, ktorých prítomnosť v objektoch, v ktorých sa zaobchádza s potravinami, je mimoriadne nebezpečná. V boji proti týmto škodcom sú na prvom mieste preventívne opatrenia, ktorými je nutné zabrániť vnikaniu hlodavcov do objektov. Sú to tieto opatrenia:

Plán a spôsob vykonávania dezinsekcie
Dezinsekcia je ničenie hmyzu a ostatných článkonožcov. Dezinsekčné opatrenia sú jednak preventívne (ochranné), jednak represívne (ničenie prítomného hmyzu). V prvom rade treba dbať na to, aby sa škodci nedostali do objektu, aby sa v ňom neusídlili a nerozmnožili. Zariadenia spoločného stravovania je nutné chrániť a zabezpečiť najmä proti:

Lietajúcemu  hmyzu – účinnými opatreniami sú:

Švábovitý a iný lezúci hmyz – preventívne je nutné zabezpečiť:

Škodcom v priestoroch prevádzky – ich rozšíreniu je možné zabrániť:

Pri vykonávaní chemickej dezinsekcie musia byť dodržované tieto zásady: